Het gezicht achter 

"De Hippe Kip"

Mijn naam is Maaike Lunenborg.  Getrouwd en moeder van 3 kinderen. De laatste 15 jaren heb ik als docent verpleegkunde voor de klas gestaan. 

Al een tijd lang liep ik met het idee rond om een tweedehandswinkel te gaan starten in Hoogeveen. Ik vind het mooi om te zien hoe het stoffige en muffe imago van tweedehandskleding langzaam verdwijnt en plaats maakt voor hip, duurzaam en trendy.  De vraag naar alternatieven voor de kledingindustrie blijft groeien. Mensen worden zich steeds meer bewust van de verspilling in de wereld en daardoor is tweedehands steeds minder taboe. Er is zoveel goed te gebruiken voor een 2e ronde.  Maar ook de andere kant houd mij bezig.  Er zijn veel mensen die op dit moment maar moeilijk kunnen rondkomen. Ik zou graag wat willen betekenen voor al deze groepen.

Geïnspireerd door de leuke winkeltjes waar ik de afgelopen jaren zelf rondsnuffelde en fijne gesprekken met concullega's kreeg dit idee steeds meer vorm. In dit proces zag ik het boek en de spreuk "Dromen Durven Doen" meerdere keren voorbij komen. Omdat ik blij werd van het idee om die laatste stap ook echt te gaan maken is de knop om gegaan. Klaar voor een nieuwe uitdaging! Klaar om ondernemer te worden. Zo is  De Hippe Kip ontstaan en hoop ik vanuit hier een steentje bij te dragen in de maatschappij. Wil je meer weten of samenwerken? kijk dan bij contact.

Kom gezellig langs!